Openingstijden 08:00 - 18:00
Bezoek ons Bekijk vestigingen
Bel ons 06-46384955
De Taets

Oprichting Spreekwijs

Zittend in de wachtkamer van de huisarts lees ik het bericht over het akkoord dat is gegeven voor de bouw van het nieuwe ELGC (eerstelijnsgezondheidscentrum) Renswoude.
Ik word meteen enthousiast. Wat een mooie aanvulling op de zorg in Renswoude. Alles bij elkaar onder één dak met moderne faciliteiten, een goede bereikbaarheid en de ultieme mogelijkheid tot multidisciplinaire samenwerking.

Per 1 september 2017 is de praktijk van start gegaan.

Logopediepraktijk Spreekwijs is er voor jong en oud en in mijn praktijk staat de hulpvraag van de cliënt, of diens omgeving centraal. Ik kijk naar de beste benadering voor elke volwassene, jongere of elk kind en waar nodig in multidisciplinair verband.
Persoonlijke aandacht, plezier, flexibiliteit en welbevinden staan tijdens de behandelingen voorop.
Samen bereik je meer; het stuk multidisciplinair samenwerken vind ik dan ook erg belangrijk.
Mijn korte lijntjes onderhouden met de verschillende disciplines in het gezondheidscentrum en erbuiten, maar ook de contacten met de scholen, de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en het ziekenhuis staan hoog op mijn prioriteitenlijst.

Tyrza de Gans

Over Tyrza de Gans

Ik ben in 2008 afgestudeerd als logopedist. Tijdens mijn studie heb ik mogen proeven van het werken als logopedist op een ZMLK-school, bij een audiologisch centrum en in het ziekenhuis. Na mijn afstuderen heb ik in meerdere logopediepraktijken gewerkt. Waaronder de laatste zeven jaar in een eerstelijns gezondheidscentrum in Amersfoort. Ik behandel mensen van alle leeftijden, van groot tot klein. Ik heb me naast de reguliere logopedie in verschillende aandachtsgebieden gespecialiseerd. Te weten de preverbale logopedie d.w.z. eet- en drinkproblemen en vroege communicatieproblemen bij baby’s en jonge kinderen, articulatie- en taalontwikkelingsstoornissen bij 0-6 jarigen maar ook ouderen die een CVA of ander niet aangeboren hersenletsel hebben.
Naast logopedist ben ik ook getrouwd en moeder van twee jongens.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici als logopedist en als pre-logopedist. Ik ben lid van de Landelijke Werkgroep 0-2 jarigen en van de beroepsvereniging NVLF.

Mail: tyrza@spreekwijs.nl

Emmy Faber

Over Emmy Faber

In 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens mijn studie en stages heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van kinderen met spraak- en taalproblemen. Ook heb ik mij een halfjaar verdiept in het behandelen van stemstoornissen en de cursus stemtherapie bij beroepsprekers gevolgd.

Na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in logopediepraktijken in Apeldoorn en Veenendaal. Het werken als logopedist vind ik leuk en afwisselend door de vele kanten die het beroep heeft en de verschillende leeftijdscategorieën die je ziet. Ik ben gespecialiseerd stemtherapeut en onderzoek en behandel daarnaast kinderen en volwassenen met stoornissen op het gebied van spraak en taal. Ik ben geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici en volg elk jaar cursussen om nieuwe kennis op te doen.

Mail: emmy@spreekwijs.nl

Janine van Zinderen Bakker

Over Janine van Zinderen Bakker

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Vervolgens was ik een aantal jaar verbonden aan deze de opleiding als docent en stagebegeleider. Daarnaast werkte ik in een eigen praktijk.
Nu werk ik al ruim 16 jaar in een logopedie praktijk in Amersfoort en ben ik in maart 2019 (in deeltijd) gestart bij Logopediepraktijk Spreekwijs.
Het vak logopedie vind ik ontzettend leuk en veelzijdig.

Voor mij is het heel belangrijk dat iedereen die ik behandel met plezier komt. Mijn specialisaties zijn taalontwikkelingsstoornissen en alle andere bij kinderen voorkomende logopedische stoornissen. Om alle onderdelen van het vak te blijven bijhouden, volg ik ieder jaar cursussen en nascholingen.

Mail: janine@spreekwijs.nl

Agnes Wessels

Over Agnes Wessels

Sinds april 2022 ben ik praktijkondersteuner bij Logopediepraktijk Spreekwijs in Renswoude en Barneveld. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Tijdens mijn werk ondersteun ik de logopedistes, met voornamelijk administratieve werkzaamheden. Waaronder het patiëntenbestand, agendabeheer, materialenbeheer en voorziening op de verschillende vestigingen en verdere hand en spandiensten. Daarnaast zorg ik op de vrijdag, bij het gratis inloopspreekuur tussen 10 en 11 uur in de praktijk in Renswoude, voor het intake gesprek. Ik stel dan de vragen, of logopedie noodzakelijk is en of u op het juiste adres bent. Op deze manier zorgen we ervoor dat u of uw kind bij de juiste behandelaar komt.

Hoe ik in contact ben gekomen met Logopedie? Ik ben moeder van 2 kinderen, waaronder een meisje met een ontwikkelingsachterstand door een Syndroom. Ze was nog geen 2 jaar, toen kwam Tyrza al bij ons thuis om onze dochter te behandelen. Inmiddels zit ze op Speciaal Onderwijs, waar zij ook logopedie krijgt. Maar toch verloren we elkaar niet uit het oog. En van het een kwam het ander. Vanaf april 2022 ben ik werkzaam in de praktijk van Tyrza. Ik vind het super interessant om te zien hoeveel mensen je kan helpen door de juiste behandeling. Logopedie heeft zoveel kanten. Elke dag leer ik weer bij.

Mail: administratie@spreekwijs.nl

© 2024 |
Logopediepraktijk Spreekwijs