Zittend in de wachtkamer van de huisarts lees ik het bericht over het akkoord dat is gegeven voor de bouw van het nieuwe ELGC (eerstelijnsgezondheidscentrum) Renswoude.
Ik word meteen enthousiast. Wat een mooie aanvulling op de zorg in Renswoude. Alles bij elkaar onder één dak met moderne faciliteiten, een goede bereikbaarheid en de ultieme mogelijkheid tot multidisciplinaire samenwerking.
Per 1 september 2017 is de praktijk van start gegaan.
Logopediepraktijk Spreekwijs is er voor jong en oud en in mijn praktijk staat de hulpvraag van de cliënt, of diens omgeving centraal. Ik kijk naar de beste benadering voor elke volwassene, jongere of elk kind en waar nodig in multidisciplinair verband.
Persoonlijke aandacht, plezier, flexibiliteit en welbevinden staan tijdens de behandelingen voorop.
Samen bereik je meer; het stuk multidisciplinair samenwerken vind ik dan ook erg belangrijk.
Mijn korte lijntjes onderhouden met de verschillende disciplines in het gezondheidscentrum en erbuiten, maar ook de contacten met de scholen, de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en het ziekenhuis staan hoog op mijn prioriteitenlijst.

Logopedist Tyrza de Gans

 

Over Tyrza de Gans

Ik ben in 2008 afgestudeerd als logopedist. Tijdens mijn studie heb ik mogen proeven van het werken als logopedist op een ZMLK-school, bij een audiologisch centrum en in het ziekenhuis. Na mijn afstuderen heb ik in meerdere logopediepraktijken gewerkt. Waaronder de laatste zeven jaar in een eerstelijns gezondheidscentrum in Amersfoort. Ik behandel mensen van alle leeftijden, van groot tot klein. Ik heb me naast de reguliere logopedie in verschillende aandachtsgebieden gespecialiseerd. Te weten de preverbale logopedie d.w.z. eet- en drinkproblemen en vroege communicatieproblemen bij baby’s en jonge kinderen, stotteren, articulatie- en taalontwikkelingsstoornissen bij 0-6 jarigen maar ook ouderen die een CVA of ander niet aangeboren hersenletsel hebben.
Naast logopedist ben ik ook getrouwd en moeder van twee jongens.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici als logopedist en als pre-logopedist. Ik ben lid van de Landelijke Werkgroep 0-2 jarigen en van de beroepsvereniging NVLF.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Je ontvangt zo snel mogelijk van ons de nieuwsbrief!

Behandelingen

Vaak wordt gedacht dat logopedie alleen voor kinderen is maar ook volwassenen komen bij Spreekwijs.

Volwassenen

Bij volwassen cliënten stem ik mijn aanpak zoveel mogelijk af op de dagelijkse bezigheden, het...

Kinderen

Als er twijfels bestaan over de ontwikkeling van je kind, of deze reëel zijn of niet, dan voel...